De boom

Wat is dat toch met bomen? Zonder woorden spreken ze rechtstreeks tot ons hart.

In De boom heeft de natuur haar eigen taal en zet ze alles in om de wereld te behoeden voor de desastreuze gevolgen van de menselijke activiteit.

Naast de dichter Baer en Moravia (kunstenares zonder ambitie) zijn natuurkrachten de echte hoofdpersonen in deze ‘onromanse’ roman, die bestaat uit zeven ‘boeken’.

Om hun moverende redenen besluit een steeds groter aantal bomen het heft in eigen hand te nemen. Wonderbaarlijke verdwijningen en verschijningen gaan hand in hand en de wereldorde wordt bedreigd. Dat vinden althans de presidenten van Amerika, Rusland en China. Er breekt een ‘war on trees’ uit die niet alleen bomen treft, maar de hele maatschappij. Zelfs de taal krijgt klappen.

Een uitzonderlijke en profetische tekst, die nog lang zal nazinderen.

‘Het Huis van de Literatuur kent vele kamers. De roman De boom laat u alle hoeken van al die kamers zien.’ – A.F.Th. van der Heijden

‘Een even adembenemende als zuurstofverschaffende roman die als een schitterende oerdreun in het hoofd van de lezer blijft nagalmen. Het is lang geleden dat ik een boek las waarin vertelvermogen zo naadloos samengaat met de wil tot taalexperiment.’ – René ten Bos, ex-Denker des Vaderlands

De boom verscheen 21 november  2021 bij Uitgeverij Magonia, Utrecht. Het boek is begin december al vrijwel uitverkocht. De tweede druk is in voorbereiding.