PERSBERICHT

Utrecht, 20/04/2024

De zorgwekkende toestand van de wereld kan een mens doen hyperen. Nog nooit was er zoveel kennis en wijsheid. Toch gaat het mis. Hyperfilosofie is een primaire filosofische tekst waarin op een oorspronkelijke manier wordt nagedacht over de lastigste vragen van onze tijd.

Er is een moment dat we onze kaarten op tafel moeten leggen en dat moment is nu. Wij zien voor ons hoe de vlaggen erbij hangen. We kunnen willens en wetens met open ogen of verdoofd of ingeslapen verdwalen in de doolhoven van duizend ismen en ideologieën. De verdwalingen nemen clowneske vormgen aan. De verleiding van lange verhalen is groot. De tijd is kort. 
Hyperfilosofie is een poging om een filosofisch antwoord te geven op de lastigste vragen van onze tijd. Auteur Govert Derix heeft hiermee zijn persoonlijke filosofie aan het papier toevertrouwd.

Lezers over het boek:
‘Een zinderende en hoopvolle zoektocht naar een filosofie voor fatale tijden. Een tekst om op hoog tempo te veroberen.’ – Lotte Speeuwenberg
‘Volstrekt uniek!’ – René ten Bos

Over de auteur:
Govert Derix studeerde filosofie en psychologie, adviseerde overheden, bedrijven en instellingen op velerlei terreinen, en publiceerde boeken over uiteenlopende onderwerpen, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede (nominatie Socratesbeker). Zijn meest recente romans zijn De boom, over het natuurverdrag tussen planten, mensen en dieren, en Het onmogelijke manuscript, een vertelling over de onmogelijke redding van de wereld.

Over het boek:
Hyperfilosofie, op zoek naar wijsheid in onwijze tijden / Uitgeverij MagoniaPaperback integraalband / 216 pagina’s / ISBN 9789492241702 / NUR 730 / € 21,95
Vanaf 16 april beschikbaar in alle fysieke en online boekhandels van Nederland en Vlaanderen.