Heerlen: "Onmogelijk gesprek" over 'Het onmogelijke manuscript' van Govert Derix

donderdag 2 november 2023 19:00

Heerlen: "Onmogelijk gesprek" over 'Het onmogelijke manuscript' van Govert Derix

Boekhandel Dominicanen Heerlen nodigt je uit voor een "onmogelijk gesprek" rondom de nieuwe roman van Govert Derix. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst gaat Rob Meesen met de auteur in gesprek over 'Het onmogelijke manuscript' en is er ook volop ruimte voor vragen uit het publiek. De politieke actualiteit, de relatie tussen romankunst en filosofie, de "dood van de waarheid" en andere "onmogelijke" thema's kunnen aan bod komen.

De inloop is vanaf 18:30 uur en het gesprek zal starten om 19:00 uur. Wil je graag aanwezig zijn? Meld je dan even aan!

LET OP: Dit evenement vindt plaats in onze boekhandel in Heerlen.

Over het boek

"Diepgravend en scherpzinnig, maar ook speels en geestig – die combinatie kom je niet vaak tegen. Maar wel in deze compacte filosofische roman, die het oude idee van de wereldverbetering een nieuwe, kosmische dimensie geeft en er zelfs in slaagt een extreemrechtse populist door het stof te laten gaan." - Cyrille Offermans over het laatste werk van Govert Derix, Het onmogelijke manuscript.

Als de hoofdpersoon uit Het onmogelijke manuscript een afwijzing van zijn uitgever heeft ontvangen én voor het eerst in zijn leven ruzie krijgt met zijn wederhelft besluit hij naar Brazilië te vertrekken, waar zijn zwager midden in de uitbundige natuur een rustige schrijfplek voor hem heeft. In deze louterende omgeving vertelt hij over wat hem maar niet los kan laten. Hij neemt ons mee in de wereld van de charismatische volksheld Theo Rackett en zijn idealistische tegenpool Herman Bensaúde, die elkaar aan het eind van hun omzwervingen treffen in Lissabon.

Daar gebeurt onder het toeziend oog van de wereldpers het onmogelijke. En juist wat niemand voor mogelijk heeft gehouden, blijkt de redding van de wereld in zich te dragen.

Over de auteur

Govert Derix is de auteur van De boom en andere grensverleggende boeken, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede (De Arbeiderspers), dat werd genomineerd voor de Socratesbeker. Het onmogelijke manuscript is een concentraat van zijn filosofie in romanvorm.

Interviewer Rob Meesen staat bekend als de meest belezen Limburger.