PODIUM BABEL SITTARD, zondag 22 oktober 2023 11.00 – 13.00 uur Entree: € 5,-

GOVERT DERIX – HET ONMOGELIJKE MANUSCRIPT

Een bijzonder interview met de auteur door Cyrille Offermans (schrijver, essayist)

‘Diepgravend en scherpzinnig, maar ook speels en geestig – die combinatie kom je niet vaak tegen. Maar wel in deze compacte filosofische roman, die het oude idee van de wereldverbetering een nieuwe, kosmische dimensie geeft en er zelfs in slaagt een extreemrechtse populist door het stof te laten gaan.’ Cyrille Offermans over het laatste werk van Govert Derix, Het onmogelijke manuscript.

Als de hoofdpersoon uit Het onmogelijke manuscript een afwijzing van zijn uitgever heeft ontvangen én voor het eerst in zijn leven ruzie krijgt met zijn wederhelft besluit hij naar Brazilië te vertrekken, waar zijn zwager midden in de uitbundige natuur een rustige schrijfplek voor hem heeft. In deze louterende omgeving vertelt hij over wat hem maar niet los kan laten. Hij neemt ons mee in de wereld van de charismatische volksheld Theo Rackett en zijn idealistische tegenpool Herman Bensaúde, die elkaar aan het eind van hun omzwervingen treffen in Lissabon.
Daar gebeurt onder het toeziend oog van de wereldpers het onmogelijke. En juist wat niemand voor mogelijk heeft gehouden, blijkt de redding van de wereld in zich te dragen.

Over de auteur
Govert Derix is de auteur van De boom en andere grensverleggende boeken, waaronder Ayahuasca, een kritiek van de psychedelische rede (De Arbeiderspers), dat werd genomineerd voor de Socratesbeker. Het onmogelijke manuscript is een concentraat van zijn filosofie in romanvorm.

Informatie over het boek
Titel: Het onmogelijke manuscript Auteur: Govert Derix          Prijs € 24,95
ISBN: 9789492241597  Druk: 1e druk  Productvorm: Hardback met stofomslag
Taal: Nederlands  Pagina's: 232   Uitgever: Uitgeverij Magonia

Indien u deze activiteit bezoekt en het boek op zondag 22 oktober aanschaft kunt u het boek kopen voor € 19,95. Een korting van € 5,-