De magie van het ouder worden

Interactieve middag rondom het gelijknamige boek van Mik Hamers

In deze tijd van ‘je bent jong en je wilt wat’ is ouder worden voor velen een laatste taboe. Tegelijk zijn er velen die in de jaren van wijsheid een bekroning van het bestaan ervaren.

Zoveel mensen, zoveel verhalen over ouder worden.

Socioloog en schrijfster Mik Hamers verzamelde de inzichten van 23 mannen en vrouwen tussen 57 en 100 jaar. Een schrijverscollectief met leden uit o.a. Maastricht, Mexico, Berlijn, Rome, Nieuw-Zeeland en Amsterdam.

Anekdotes, eyeopeners, bijzondere momenten, weerstanden. Cirkelend rondom het thema van groeiende leeftijd en inzicht. Uitmondend in een aangrijpende epiloog over acht universele poorten die ieder mens op zijn eigen manier kan ontmoeten – op het juiste moment.

7 mei is gekozen als moment om stil te staan bij deze magie van het ouder worden. We doen dat aan de hand van een gesprek met vier leden van het collectief: Mik Hamers, Jikky Dincelek, Elly Dullens en Ton Smits. Ze worden geïnterviewd door schrijver-filosoof Govert Derix. Aan hem de uitdaging de schrijvers en het publiek mee te nemen op een reis van en naar magisch ouder worden.

Pesthuys Podium, Maastricht
Dinsdag 7 mei van 14.00 tot 16.00 uur.