Zondag 24 april om 11.00 uur gaat Bart Jan de Graaf in gesprek met Govert Derix over zijn laatste (zeergoed ontvangen) boek: De boom. Deze ecologische roman bestaat uit zeven ‘boeken’, elk geschreven in een eigen stijl. Hoe kijkt de natuur terug op de klimaatconferentie in Glasgow? Is het tijd voor een Natuurverdrag tussen mensen, dieren en planten?

In De boom heeft de natuur haar eigen taal en zet ze alles in om de wereld te behoeden voor de desastreuze gevolgen van de menselijke activiteit. Naast de dichter Baer en Moravia (kunstenares zonder ambitie) zijn natuurkrachten de echte hoofdpersonen in deze 'onromanse' roman over de natuur als tegenmacht. Een steeds groter aantal bomen besluit het heft in eigen hand te nemen. Wonderbaarlijke verdwijningen en verschijningen gaan hand in hand en de wereldorde wordt bedreigd. Dat vinden althans de presidenten van Amerika, Rusland en China. Er breekt een ‘war on trees’ uit die niet alleen bomen treft, maar de hele maatschappij. Zelfs de taal krijgt klappen.

Bij deze boekpresentatie zullen ook exemplaren van het boek te koop zijn en is er de mogelijkheid het boek door de auteur te laten signeren.

Zondag 24 april | 11.00 – 13.00u | entree € 5,-

Locatie: Land van Gulick, Engelenkampstraat 23, Sittard