Wat is dat toch met bomen? Zonder woorden spreken ze rechtstreeks tot ons hart.

Zondagochtend 21 november om 10.00 uur (inloop) houden we de roman De boom van Govert Derix feestelijk ten doop. Uitgever Lex Jansen en de auteur gaan dan in gesprek over deze ecologische roman die bestaat uit zeven ‘boeken’, elk geschreven in een eigen stijl. Hoe kijkt de natuur terug op de klimaatconferentie in Glasgow? Is het tijd voor een Natuurverdrag tussen mensen, dieren en planten?

In De boom heeft de natuur haar eigen taal en zet ze alles in om de wereld te behoeden voor de desastreuze gevolgen van de menselijke activiteit. Naast de dichter Baer en Moravia (kunstenares zonder ambitie) zijn natuurkrachten de echte hoofdpersonen in deze 'onromanse' roman over de natuur als tegenmacht.

Een steeds groter aantal bomen besluit het heft in eigen hand te nemen. Wonderbaarlijke verdwijningen en verschijningen gaan hand in hand en de wereldorde wordt bedreigd. Dat vinden althans de presidenten van Amerika, Rusland en China. Er breekt een ‘war on trees’ uit die niet alleen bomen treft, maar de hele maatschappij. Zelfs de taal krijgt klappen.

Het programma (aanvang 10.30 uur) wordt muzikaal omlijst; afsluitend informeel samenzijn.

Meer informatie.