Chaos in bedrijf: The Vision Web revisited

Chaos is een scheldwoord dat we gebruiken als zaken helemaal uit de hand dreigen te lopen. Het is zowat het laatste dat je elkaar toewenst. Chaos is slecht, en moet ten koste van alles worden vermeden. Tegenover chaos staat orde. Orde is goed en vormt de basis van alle vooruitgang in onze samenleving. Maar niet voor lang meer.

De nieuwste inzichten tonen aan dat dit standpunt dringend aan herziening toe is. Langzaam maar zeker dringt het besef door, dat chaos en orde geen tegenstellingen zijn, waaruit moet worden gekozen. Chaos en orde zijn twee kanten van eenzelfde medaille, en vormen samen een bron van creativiteit.

In dit boek wordt het Chaosdenken zo eenvoudig en kernachtig mogelijk over het voetlicht gebracht, en van toepassing gemaakt op organisaties. Daarbij staat niet alleen de theorie, maar ook de praktijk centraal. Dit boek is geschreven door auteurs die in hun dagelijks werk deze nieuwe bril met succes gebruiken om anders naar de werkelijkheid te kijken. Zij beschrijven fascinerende patronen van zelforganisatie.

'Inleiding in Chaosdenken' is bestemd voor eenieder die op beginnersniveau kennis wil maken met het Chaosdenken als nieuwe richting binnen de organisatiewetenschappen.